Band of brothers

Band of brothers

nedelja, 6. februar 2011

Gasilci ...

No, spet se je nabralo nekaj stvari o gasilcih ... v bližnji prihodnosti me čaka kar nekaj dela, enega bolj pomembnega od drugega. Ja, spet bodo celi dnevi posvečeni gasilstvu ... bomba! Prvo se bo potrebno posvetiti organizaciji Fire Combat tekmovanja na Rakeku, kot eden izmed organizatorjev bom imel prekleto veliko dela in odgovornosti. Upam, da bomo imeli letos več sreče kot lansko leto - da ne bo poplav ali kakega drugega sra..a! Istočasno bo potrebno začeti tudi s treningi za samo tekmovanje ... moram reči, da se že prav veselim. V bistvu že prav otročje veselim .... jeeaa! Nekaj kondicije bom prinesel že iz zimskega obdobja - tole gorništvo dela prave male čudeže, ostalo pa bom prinesel nazaj s tekom. Ostane sam še taktika in usklajenost s partnerjem. Čisto samo za intermezzo: danes me je Vid prepričal in smo šli teč v Rakov Škocjan - prosim, da me drugič nekdo, ko dobim podobno idejo, useka po glavi. Zakaj? Po prvih 500m sem dobil bukove noge, očitno malo preveč zame po včerajšnem krampanju po Turski gori. Nadaljevanje teka je bilo sam še mučenje, brez veze vglavnem.

Ta teden sem že kar krepko zagrizel v delo orodjarja, med drugim sem skupaj z ostalimi montiral omarico za radijske postaje, katero mi je izdelal Tomaž in postoril še par malenkosti. Naslednji projekt, kateri naju čaka z Vidom je izdelava in montaža shranjevalnih polic nad garderobnimi omaricami. Tako se bo pridobilo nekaj prostora v samem orodišču, pa še več pregleda bo nad opremo. 

Omarica za radijske postaje in baterijske svetilke v orodišču
Danes smo imeli tudi redne operativne vaje. Ker je Rok moral predavati na tečaju za Gasilca je vskočil naš poveljnik, ki je pripravil vaje na temo gašenja vnetljivih tekočin. Odpeljali smo se na plato pred osnovno šolo, kjer smo pripravili poligon in vse potrebno za vadbo. Preizkusili smo več načinov gašenja na večih vnetljivih tekočinah. Nekaj fotografij je tukaj:

... posoda za vadbo ...
... nekatere je tudi zeblo ;)
... gašenje s klasiko in turbo ročnikom ...
... gašenje ...
... gašenje z VT ...
... lepota ognja - dokler je pod nadzorom!
... gašenje z peno ...
... penast čevelj ali pena na čevlju?
Ta teden pa na Švedsko, službeno na ogled pohištvenega sejma. Napišem kaj o tem, ko se vrnem ... mogoče obišem tudi kakšno gasilsko enoto ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar