Band of brothers

Band of brothers

sobota, 14. avgust 2010

Dopust 2010

Letos je bil dopust precej "aktiven" in za spremembo ne samo preležan pod borovčkom s hladnim pirom v roki. Čeprav tudi tega ni manjkalo :) in tako mi je ta čas uspelo prebrati dve zanimivi knjigi. Prva je bila knjiga pisatelja Psunski (psevdonim): Hrvati v luči zgodovinske resnice ... kako primerna a? Druga pa je bila iz detektivske serije pisatelja Jamesa Pattersona: Umor ... obe sta bili zelo zanimivi in še kako primerni kot dopustniško branje.

Najin hotel s plažo in globoko senčko...

V ponedeljek sva z ladjico, katera je last družinskega podjetja, skupaj z drugimi turisti obiskala NP Kornati. Med samo plovbo sva bila postrežena s pravo domačo rakijo in rdečim vinom (količine neomejene). Kasneje so bile na razpolago tudi ribe in kotleti iz ladijskega žara - postreženo s svežim zeljem je bilo odlično! Na Dugem otoku smo si iz morske strani ogledali pečine (najvišja dosega 120m), po pristanku pa še slano jezero (posebnost jezera je njegova nadmorska višina 10m nad morjem). Pečine sva si ogledala tudi iz kopenske strani .... za kar je bil potreben manjši vzpon po razbeljenem soncu. Povratek je bil med Pašmanom in Ugljanom nazaj v Sv. Filip in Jakov.

Zelo "veliko" manevrirnega prostora za napake
Pečine Dugega otoka
Med kosilom tekne tudi rujna rdeča kapljica....
Osli so na Dugem otoku v čredah in brez človeškega nadzora....
Pečina dugega otoka z višino 120m
Prehod med Pašmanom in Ugljanom ... en dan kasneje je tu trčil katamaran.
V sredo nama je uspel obisk NP Krka do katerega je dostop bil mogoč z avtobusom ali ladjico. Ker sva vožnjo z ladjico že izkusila sva se tokrat odločila za avtobus. Moram priznati, da so šoferji res pravi mački, da vozijo po ozki, zaviti in precej prepadni cesti ... jaz vem da nebi! Po mostičkih in dvignjenih poteh sva si ogledala del parka, nato pa se zaradi vročine raje odločila za kopanje :)

Pogled iz avtobusa na del parka
Gneča na kopališču pri spodnjih slapovih
Zadnji dan najinega dopusta sva obiskala še NP Paklenica, za po katerem sva izbrala starodavno prevozno sredstvo - noge :) Mimo bunkerjev za nekdanje Jugoslovansko vodstvo (trenutno so v obnovi) in nešteto plezalnih smeri sva se odpravila na treking do 2,5 ure oddaljene planinske koče. Kljub precejšni vročini je bila turca izredno zanimiv in poučna. Se pa ne čudim, da se toliko turistov poškoduje v gorah...če so sandali primerni za visokogorje?

Vhod v sotesko Paklenice
Še vedno v uporabi kot dostavni stroj za postojanke
Planinski dom PD Paklenica
Seveda mi ni uspelo, da nebi obiskal katerega izmed gasilskih društev :) ... tokrat DVD Pirovac. Fantje so mi razkazali vozila in gasilski dom, jaz pa sem jim v zameno pustil dve naši majici. Pravijo, da imajo izredno dobrega župana, kateri jim nameni kar precej denarnih sredstev....kar kaže tudi oprema, katero imajo v lasti.

Gasilski dom DVD Pirovac z GVC-jem
Garaža z opremo in dvema voziloma GV-V1 in PV-1
Dežurna gasilca v garderobi, katera je hkrati tudi fitnes
DVD Vodice med dostavo pitne vode
Za konec pa še nekaj foto utrinkov iz dopusta:

Baje, da je z ustreznimi začimbami lahko tudi delikatesa?

Večer v Pirovcu
Trenutek samozavesti


Ni komentarjev:

Objavite komentar