Band of brothers

Band of brothers

sreda, 4. maj 2011

Moravske toplice

Ideja o dopustovanju čez prvomajske praznike v enih izmed slovenskih toplic se je porodila ... kako primerna beseda .... že skoraj pol leta nazaj, med izletom na slovensko obalo. Kmalu smo se tudi zedinili kam in sledila je rezervacija apartmaja v počitniškem naselju Prekmurska vas v neposredni bližini Term 3000. Še dobro, da smo zgodaj rezervirali ... pokazalo se je, da so bile toplice čez 1. maj 100% zasedene. A ja? Kdo si je privoščil toplice? Bilo nas je pet ... moj partner v zločinu (beri Fire Combat) Renato s Tino in moja malenkost (ki niti ni tako mala) s Eriko. Peti je nabiral izkušnje ... ;)

Že pot do Moravskih je bila polna zanimivosti ... od raznih prebliskov, da se na Trojane pride po AC za Novo mesto, da gremo mimo Kranja na poti do toplic, prižiganja lučk na avtomobilski armaturki, iskanju navodil in prevajanju le teh iz nemščine v nam razumečo slovenščino s pomočjo prijaznega prodajalca na bencinskem postajališču, tavanju zaradi moje prevelike navdušenosti nad ženskim glasom Garmina (le zakaj imajo vse naprave ženski glas?) in še kaj bi se našlo. Po prijavi je bilo potrebno najprej nekam napolnit želodčke ... receptor nam priporoči gostilno Marič. Pravi, da če bo zanič da časti pijačo ... no, nazadnje ni bilo nič s pijačo! Je bila predobra hrana.... 

Gostilna Marič v Sebeborcih ...
Sledil je vikend lenarjenja, kopanja, ležanja, gurmanskega uživanja,... itd. Posameznih dni ne bom opisoval, je preveč, vse pa tudi ni za javnost ;) V glavnem bilo je super, lahko bi bilo malo več sončka, drugače pa bomba! Sledi vikend v Balah na Fire Combatu hrvaških gasilcev, še prej pa tekma državnega prvenstva v Gasilski disciplini v Ledinah. Spodaj je še nekaj zanimivih fotoutrinkov:

Taki so bili naši apartmaji ....
... so naju peljali na igrala ker sva bila pridna ...
... priprava kresu, katerega smo kasneje zamudili...
... hokej, ženski hokej, mini krila,...
... bili na 1.rojstnem dnevu slaščičarne Praline ...
... se sladkali ...
... fotografirali ...
... izogibali letečim žogicam...
... ni šlo brez gasilskega tihožitja, kaj je stroj v ozadju se mi ne sanja....
... bazen s črno termalno vodo, temp.38°C, črpano iz globine 1400m in več ...
... toboganski kompleks s Aqua loopom in prostim padom ...
... imeli srečo opazovati redke in ogrožene vodne vrste ...
... se spet sladkali ...
... in okušali temno domače pivo Kostanj!

2 komentarja:

  1. sevejde, eni v toplicah eni pa delamo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepe slike, zanimivi komentarji.

    Priporočamo apartmaje Brunarica v Moravskih Toplicah.

    OdgovoriIzbriši