Band of brothers

Band of brothers

torek, 14. september 2010

Firefighter Combat Challenge, Radovljica 2010

No, pa smo tudi v Sloveniji dočakali ameriško verzijo tega "čez lužo" zelo popularnega gasilskega tekmovanja. Za intermezzo...katero je zaenkrat najbolj priljubljeno gasilsko tekmovanje v Sloveniji? Vaja z motorno brizgalno ali "trodelc" :) ... ja itak, zakoreninjeno do amena! Pa vendar se zadnji dve, tri leta premika ... na bolje kajpada. Vsi ti FC in FCC so balzam za dušo operativnega gasilca. Zaslugo za ta premik imajo vsa operativno misleča društva, gasilci, podporniki,.... med njimi tudi PGD Radovljica, katera je pridobila licenco za izvedbo tekmovanja FCC v Sloveniji.

Seveda nisem mogel izpustiti te edinstvene priložnosti in sem se tekmovanja tudi sam udeležil. Ker sem trenutno v fazi menjave društva - dolga zgodba - sem si intervencijsko obleko izposodil v PiGD Brest, kjer tudi delujem kot operativni gasilec. Hvala Primož (predsednik PiGD)! Ker je tekmovanje FCC nekaj posebnega - zame fenomenalnega, je padla ideja, da si okrasim čelado. Glede na to, da je že leta zaščitni znak moje glave irokeza se spodobi, da irokezo dobi tudi moja čelada :) Sedaj bo na tekmovanjih mojo Rosenbauerjevo čelado krasila oranžna irokeza - da naredimo malo šova, al kaj?

irokeza na moji čeladi....
V glavnem ... po dolgem času lepo vreme je že zgodaj zjutraj napovedalo spektakel brez primere! Kar se je potrdilo na otvoritvi in kasneje med samim tekmovanjem. Kratek in jedrnat opis tekmovanja in mojega nastopa: tekma FENOMENALNA in izredno naporna, navijači in vzdušje izjemno, moj nastop pa za prvič in brez vaje tudi soliden (čas 3:11 in še nekaj drobiža, doseženo 45. mesto). Brez besed!

Nekaj slik mojega nastopa: 

....po stopnicah navzgor...
...po zabijanju 80kg klade je sledil slalom med vedrovkami...
...vlečenje C cevovoda, 30m
...vleka 80 kg lutke na razdalji 30m...
...po prihodu v cilj....
...in pomoč pri odstranjevanju maske.

Ta vikend, v soboto 18.9. pa upam, da nam uspe izvesti FC v Cerknici, kateri je enkrat že bil odpovedan ... pa tudi sedaj nam vreme ne kaže naklonjenosti! Še vedno upamo.... Drugače pa se vidimo 25.9. v Reki (HR) na Riječkih Vatrah!

1 komentar: