Band of brothers

Band of brothers

ponedeljek, 6. december 2010

Javornik, 1268m v zimskih razmerah....

Razen na trenutke že bolečega gazenja in ugrezanja do kolen ali še višje (okolica razmnoževalnega organa)  ... popoln užitek! Skoraj ne moreš verjeti, da je v naši bližin taka "gora". Vsak letni čas nam postreže z drugačnim ekstremom. Tokrat: sonček, čisto nebo, razgled daleč naokoli, zmeren mraz (spodaj -12°C in zgoraj -5°C s vetrom) in kar nekaj snega, torej res prekrasen dan po dolgem času! In smo šli ... sprva lepo po zgaženi cesti, katera vodi okoli Cerkniškega jezera, nato pa čedalje težje ... ja že po ravnini :) ... pa vi  poskusite hoditi po zelo ozki, na pol shojeni gazi - hodiš kot manekenka, stopalo pred stopalo. In ja, že zgoraj omenjeni določeni deli telesa začnejo po približno pol ure trpeti. 

  
... sprva lepo in z užitkom po cesti ...
Do Poljan, kjer se začne prva prava strmina, smo rabili slabih 45 minut ...do tu se drugače lahko pripelješ z osebnim avtom ... od tu naprej pa samo še strmo navzgor. K sreči je bil spodnji sloj snega pomrznjen, tako se je gazilo samo po sveže zapadlem snegu - tega pa ni bilo več kot pol metra. Kljub temu je bil napor kar precejšen, malo naprej, včasih nazaj in včasih do pasu v sneg.

... do pasu ...
... na čistini, katero je naredila nevihta...
... pogled iz čistine proti Slivnici...
Po dobrih treh urah hoje iz Dolenje vasi nam je končno uspelo doseči vrh. Presenetljivo je bil vrh kar precj dobro obiskan ... štirje turni smučarji iz Italije in še štirje domačini. Vsi razen treh so odsmučali z vrha ... dobra ideja za naslednjič. Čeprav mi gosto posejane bukve dajo za mislit :)  

Splošen vtis: enkratno! Spodaj je še nekaj foto utrinkov iz poti...

še nekaj metrov do vrha ....

... in smo na cilju....

... lepota zimskega dneva na Javorniku....

... ekipa na vrhu.




Ni komentarjev:

Objavite komentar