Band of brothers

Band of brothers

torek, 10. januar 2012

Ni da ni ....

Že dva tedna me ni bilo v visokogorju ... groza! Splet okoliščin in zdrave pameti naju je z Juretom odvrnil od pred novoletnega vzpona na Triglav. Vseeno drug dan skočiva z Viktorjem v Glinščico in na Nanos (sem že pisal o tem) ... vmes sem nabral še en uspešen "izlet" v Glinščico in dva neuspešna poizkusa. Neverjetno! Malo me baše to, da si zaradi službe in drugih obveznosti lahko gore privoščim samo ob vikendih ... res mora biti sreča, da mi uspe med tednom. Tako imam ta teden v planu plezanje v Glinščici in soboto rezervirano za nekaj zimskega ... že težko čakam. Jure tudi ni nič boljši ... vsaj sklepam tako?!

Že skoraj teden dni prebiram plezalni vodnik po dolini Val Rosandre (Glinščica) in iščem primerne smeri za naju s "Šodrom" ... ležijo nama bolj razgibane in ne toliko športno plezalne. Vseeno mi je uspelo najti kar nekaj lepih ... predvsem v sektorju P in Jugovih stenah. Več o tem pa v začetku drugega tedna ...

Samo leto se na področju gora ni začelo najbolj uspešno, pa bo še čas saj ne bodo nikamor ušle. Toliko bolj razgibano pa je na področju gasilstva ... poročila, vaje in intervencije. V bistvu v obratnem vrstnem redu ... Začelo se je že prvega zjutraj s tehnično pomočjo na pogorišču barake ob balinišču. Novoletna norija je terjela žrtev v obliki požgane barake ... skoraj neverjetno pa je to, da požara ni opazil prav nihče - vsaj do jutra. Verjetno je k temu pripomoglo novoletno rajanje in začetek požara v zgodnjih jutranjih urah ... tja po tretji uri, ko je bila večina že v posteljah. Zaradi čakanja na dežurnega kriminalista (prišla je iz Maribora) se je samo posredovanje zavleklo na skoraj 5 ur ... pa je šel plan o po novoletnem poležavanju! Še isti dan sva z Eriko skočila v Portorož na tradicionalni ognjemet ... letos baje še kar dober.

... priprava na pogasitev pogorišča ...
... fotografija za koledar 2012 ...
... pospravljanje opreme ...
Imeli smo tudi že prve operativne vaje v letu 2012 na temo prve pomoči ... vajo je vodil Tejo, trenutno reševalec v ZD Cerknica prej zaposlen tudi na reševalni v Ljubljani.. Na vaji so se nam pridružili še člani PGD Begunje, kateri so s sabo pripeljali veliko opreme. Skratka res super, dinamično in poučno dopoldne ... se vidi, da Tejo obvlada svoje delo do potankosti.  Popoldne sem si vzel čas za pisanje poročil ... občni zbor PGD Rakek (28.1.2012) se že približuje in potrebno je opraviti tudi z birokracijo.

... nameščanje blazin ....
... Tejo med razlago ...
... uporaba defibrilatorja, razlaga Matej iz PGD Begunje ...

Aja, da ne pozabim ... Niki je končno prav najin puloverček, punca res pridno raste :)

... a bi me nehu fotkat?

Ni komentarjev:

Objavite komentar