Band of brothers

Band of brothers

nedelja, 27. marec 2011

Niti dneva "miru" ...

Kje začeti? Mogoče pri fitnesu in teku, katerih se poleg hoje redno poslužujem zadnjih 14 dni - vse, da se spravim v spodobno kondicijo za Gasilsko disciplino. Tek v ponedeljek, torek in petek ... fitnes v sredo in četrtek. Vikendi pa so tako ali tako polno zasedeni, mogoče še kak trening na progi in FC Tolmin bo tu. Letos tekmujem v paru z Flego Renatom (PGD Idrija) ... oba sva zelo "težavna" tekmovalca, v dveh sezonah zamenjala vsaj 4 sotekmovalce! Bomo videli kako bo šlo letos.

Rumena slamca team
Prijavljen sem na Stevčijeve dneve, kateri bodo potekali 9. in 10. aprila na Rogli. Potekajo že 5 leto zapovrstjo, osebno se jih bom udeležil prvič. Ustrezno se tudi velika pričakovanja, vendar  pustimo se presenetiti. Letos so naslednje teme: Plamen sveče, Izkušnje z velikih mednarodnih nesreč, Poplave v Ljubljani 2010, Množična prometna nesreča pri Grosuplju, Nadzor izolirnih dihalnih aparatov, Kako napisati jasno, pravilno in razumljivo, Industrijsko gasilstvo, Motorna kolesa za prvo posredovanje, Gorenje vozil - požari v podzemnih garažah, Požar na odlagališču sveč in BLEVE efekt ter Animiranje gasilske mladine. Zna biti zelo zanimivo!

Z Vidom sva izdelala (v bistvu je večino varilnega dela opravil Vid) shranjevalne police v orodišču gasilskega doma. Na žalost je tako, da gremo lahko samo še v višino. Prvo polico smo skupaj namontirali ta petek ... vmes leteli še na intervencijo in preventivni požig trave. Pa vendarle nam je uspelo - polovico, drugo polovico pa ta petek!

Ko smo že ravno pri intervencijah: v dobrem tednu imeli 5 intervencij. Prva je bila tehnična, kjer smo morali odpreti stanovanje. Vstopili smo skozi okno, brez dodatnih poškodb in tako prihranili kakšen euro lastniku.

... delo na oknu - odstranjevanje varovalnih letev ...
... improvizacija je za Gasilce bistvena
Naslednje štiri so bile vse požari v naravi, gorelo je ob železnici - nekaj dni sončka, suha trava in vlaki. Idealna kombinacija za vsakodnevno letanje ob železnici. To ali pa neprevidno spomladansko kurjenje. Oboje ima enak končni rezultat - nas na terenu :)

... požar v naravi, nad Dovcami ...
... gašenje z VT ...
... novi gasilci - pripravniki v akciji ...
... pogled na pogorišče.

V petek smo opravili še preventivni požig trave na dveh lokacijah med Uncem in Ivanjim selom. Z obema voziloma in VT napadi smo zaščitili robove predvidenega območja in nato zakurili. Z požarnimi metlami pa smo izvajali zaščito iz zadnje strani in po bokih. Skratka: gorelo je kot "purfl" ...

... čelo požiga na izhodu iz doline ...
... nadzor požiga ...
... širjenje ognja ...
"ujeta" ?
Ekipa
V soboto sem imel v planu obiskati Šmarno goro - za faks ... pa mi ni uspelo. Mislim, da zaradi lenobe, ne morem pa z gotovostjo trditi. Sem si pa ogledal vajo Potres, katera je potekala ob 500-letnici katastrofalnega potresa v Idriji. Ujel sem jo sicer samo zadnjo uro ... posledica intervencije tik pred odhodom v Idrijo, pa še nekaj je bilo potrebno pojest - Ponvica... vendar vseeno za en sklep: dobro zastavljena in zanimiva vaja z realnim scenarijem. Bravo!

... dogajanje v središču Idrije
...reševanje iz višin ...
...




Ni komentarjev:

Objavite komentar