Band of brothers

Band of brothers

četrtek, 9. junij 2011

V znamenju FC ...

Spet mesec zapolnjen z gasilci: začetek z tekmo FC v Kranju, sestanek sektorskega poveljstva, operativne vaje na temo napadov iz vozil, sledi Gasilski boj v Idriji, nato tekma  FC na Rakeku, pot v Avstrijo in nato končno nekaj dni dopusta v Bovcu - ni rečeno, da si ne bomo ogledal kakšne gasilske enote! Ne smemo pa pozabiti na vsakodnevno delo v gasilskem domu (večino časa priprava in izdelava opreme za tekmo FC, redno vzdrževanje, intervencije, dežuranje, papirna vojna za organizacijo FC... itd). Ta mesec je gasilski dom res že skoraj moj dom, pa še od katerega drugega tudi! 

... taraba je narejena ....
... še sestavljena in z napisom ...
ZIP FC tunel v delu ... za znoret dela, izgubljenih živcev,  polomljenega orodja,... itd
Da ne omenjamo še službe in dela doma ... na srečo moram biti (ja, MORAM biti!)  do konca junija vsak ponedeljek in torek doma - koriščenje lanskega dopusta, katerega mi je ostalo še 11 dni. Kako že pravijo: kdor ga ne zna porabiti, temu naj ga vzamejo! Žalostno, ampak skoraj resnično. Priznam, da mi pridejo ti prosti dnevi še kako prav, zadnje čase sem res za neprepoznat - to lahko potrdijo sodelavci. LOW BATERY!!! Rešitev: dan ali dva v hribih, sam kdaj, kdaj??? Ni časa, kadar je pa ščije za vse solde! Sam bom šel, nekam bom "zlezu" ... sam, da se uskladijo vse aktivnosti! 

Za vikend spet tekmovala v Gasilski disciplini, tokrat v Kranju pod organizacijo PGD Britof. Neurje, katero se je razbesnelo nad gorenjsko, je nažalost preprečilo dokončanje tekme - progo sva premagala kot ena izmed zadnjih ekip. Končno pa se nama je z Renatom sestavil en dober nastop - do konca sezone se bo čas še spustil, nič bat! Ne gre za "forsirat", tekmujeva brez treninga in z znanjem katerega imava. Bolj malo oziroma nič ni taktiziranja, vse kar delava sva osvojila preko tekem - sezono pa sva začela s: ti naredi to, jaz bom pa to ... in to nama kar odlično uspeva. Ne me narobe razumet (tudi jaz sem včasih precej treniral), sam meni je pa to bistvo Gasilske discipline - pridi in naredi kar kot operativec že obvladaš. Seveda pa brez treningov ne moreš pričakovati, da boš segel po visokih mestih - lahko pa se jim približaš. Show must go on !

... priprava pred nastopom,  ...
... gremo ...
Aja, pa tole "prepucavanje" kaj je bolj naporno in kaj je boljše: FC ali FFCC ... tole je pa čist otročje in mi gre že pošteno na živce. Pa kdo je pripeljal kako disciplino v Slovenijo? Ja, poznam vsa ozadja teh prepirov - pa mi še vedno ni jasno zakaj je potrebno prati vso to umazano perilo po spletu?! NO COMMENT! Drugače pa: tekmovanji sta vsako zase specifični in vsako po sebi je najtežje in najboljše! Z veseljem bom tekmoval na obeh, pa še tudi na kakem tretjem - če bo le dišal po operativi!

Za nazaj iz Kranja smo se ustavili še v Izbi in si privoščili malo kulinaričnega razvajanja ... nepopisno dobro!  Nekaj foto-grižlajev si lahko pogledate tule:

... prezračevanje, razlog: prešvicani in predimljeni intervencijski obleki...
... njoki v vinski omaki z radičem, mmmm!
... široki rezanci, v ne vem kakšni omaki - mislim, da je bila smetanova?
... polenta s paradižnikom in sirom - res posrečena in zelo dobra kombinacija ...
... tortelini - smetanova omaka ...

4 komentarji:

  1. Pojedel sem rezance, prosim odstrani jih ker jih ni več!

    OdgovoriIzbriši
  2. bom odstranil, sporoči ko poješ še kaj ostalega ....

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako pa to, da si kar naenkrat postal ljubitelj testenin? Nobenega koščka mesa ne vidim. A se še spomniš kako si žalostno gledal zadnjič pri malici ko ni bilo mesa?

    OdgovoriIzbriši
  4. emmm ... jst sem jedu njoke s pršutom in radičem v vinski omaki, sem pozabil napisati pod sliko pršut ja ... tako, da je blo tudi meso! Kdo je žalostno gledal? Aja pri testeninah z orehi :)

    OdgovoriIzbriši